Planning consent given for Extension Project in Cambuslang by Architects, Allison Architecture. 

At Cambuslang the clients are seeking to replace their existing kitchen extension with a large open plan kitchen and dining area which maximises daylight and offers a closer relationship with the garden.

The new rear vestibule is housed within an angled polished concrete form which will act as hearth for a wood burning stove on the opposite side.

Scottish Larch cladding and a profiled zinc roof make up the external fabric of the building.

South Lanarkshire Planning Department  allowed the Planning Application process to be turned around in under six weeks with one single condition that the zinc tone for he roofing would tie in with the existing welsh slate colour.

The interior of the building extension is based on an open plan layout. We are retaining large portions of existing painted brickwork which will separate the kithen form dining area.

The use separation within the space is denoted only by the shape of the roof profile above. This is intended to improve the feeling of flow between the spaces while subtley denoting spatial separation above. As we plan to carry through the same floor material to the garden space the same condition will occur as the user goes from inside space to the external.

Find us.

Allison Architecture
13 Royal Crescent

Glasgow
Lanarkshire
G3 7SL

United Kingdom

0141 353 1082

hello@allisonarchitecture.co.uk

arrange a consultation today