Allison Architects Cambuslang extension

For this house extension design in Cambulang we worked closely with the client to create a design to optimise the kitchen and dining room to create a warm and welcoming space. The original kitchen had previously been converted into a dining area but this lacked natural light. The new kitchen was situated in a part of the building where the old was house was located and it had no insulation in the floor, roof or walls, making it a cold and uninviting space.

 

Our architects worked with the client to develop a design to retain the existing kitchen but create an adjacent extension which would include a new dining area.

 

The old kitchen wall was removed to create a large, open plan space and installed a double vaulted ceiling with the inclusion of sky lights to allow an effective flow of light into the space below. The kitchen ceiling was insulated in accordance with building regulations and under floor heating was installed to create additional warmth in the winter months.

 

The final aspects to the design included the creation of a cloakroom and vestibule with a polished concrete wall designed as a thermal mass to retain heat from the wood burning stove.

 

The architects collaborated with the client throughout offering advice, guidance and support on every element of the project to ensure that the final result was exactly what the client hoped for.

Find us.

Allison Architecture
13 Royal Crescent

Glasgow
Lanarkshire
G3 7SL

United Kingdom

0141 353 1082

hello@allisonarchitecture.co.uk

arrange a consultation today